پیام دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات در سال روزجهانی سرطان (۱۵ بهمن ماه)

دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات در سال روزجهانی سرطان (۱۵ بهمن ماه) گفت: استعمال سیگارعامل ابتلا به ۵۰ تا ۵۵ نوع سرطان و ۸۰ تا ۸۵ نوع بیماری است. افراد غیرسیگاری در معرض دود این ماده دخانی نیز مستعد ابتلا به حدود ۴۰ درصد این بیماری‌ها و سرطان‌ها هستند.

دکتر محمد رضا معدنی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: مواد درون دود سیگار روی اجسام می‌نشیند و اطرافیان فرد سیگاری از جمله کودکان این اشیاء را لمس می‌کنند و از این طریق سموم موجود در دود سیگار به بدن آنان منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه سرطان ریه، شایع‌ترین سرطان در بین افراد سیگاری است، گفت: ۷۸ درصد از سیگار‌ی‌ها به سرطان ریه مبتلا می‌شوند. ۵ درصد آنان به سرطان مری، ۴ درصد به سرطان پانکراس، ۳ درصد به سرطان مثانه و دهان، ۲ درصد به online casino سرطان معده، حنجره و کلیه، یک درصد به سرطان خون و یک درصد از زنان سیگاری به سرطان گردنه رحم مبتلا می‌شوند.

دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات با بیان اینکه با هر پک سیگار ۴ هزار نوع ماده سمی وارد ریه‌ می‌شود، گفت: این مواد سمی به دو دسته ذره‌ای و گازی تقسیم می‌شوند که همه آن‌ها سرطان زا هستند. قطران، هیدروکربن‌های ارومتیک، فنول، کروزول، بی‌نفتیل آمین، ان ـ نیتروز نورنیکوتین، بنزوپیرین، کاتکول و فلزات نادر مانند نیکل از جمله مواد ذره‌ای هستند. از بین این مواد ایندول و کربازول تومورهای سرطانی را تشدید می‌کنند.

معدنی در پایان با اشاره به مواد گازی دود سیگار گفت: مونوکسید کربن، انتقال و مصرف اکسیژن را در بدن مختل می‌کند .هیدروسیانیک ،استالدئید، آکرولین و فرمالدئید باعث ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان ریه و نای می‌شوند. نیتروز آمین، هیدرازین و ونیل کلوراید نیز از مواد گازی سرطان‌زا در دود سیگارهستند.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *